Enkele medewerkers van Rendiz-project C3 Living zijn vrijdag vertrokken naar het orkaangebied in Mozambique om de eerste woningen op te leveren. Deze woonunits werden al eerder verscheept, maar zijn door cycloon Idai nooit in de havenstad Beira aangekomen: De schepen moesten uitwijken naar Zuid-Afrika.

De woningen konden uiteindelijk niet in Beira gebouwd worden en worden daarom nu gebruikt in de hoofdstad Maputo. Ook daar worden zij ingezet bij de huisvesting van mensen die door rampen dakloos zijn geworden, zodat ze niet in tenten hoeven te verblijven.

telegraaf

Afgelopen week heeft De Telegraaf een artikel over Rendiz geplaatst.
Hiervoor werden initiatiefnemers Vivian Kersten en Peter Broekmans geïnterviewd.PANNINGEN - Het Limburgse bedrijf  Rendiz begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een stabiele basis, zingeving en leuke dingen doen. Mede-oprichter Vivian Kersten noemt het ‘de driehoek van geluk’.

Voorheen runde Kersten een kampeerboerderij, waar zij leer- en werkplekken voor kansarme jongeren wilde aanbieden. Helaas is dat er nooit van gekomen. Ze belandde bij een coachingbureau, dat niet helemaal zuiver op de graat bleek. Toen Peter Broekmans dat bedrijf wilde overnemen zocht Kersten contact om hem te waarschuwen: het begin van de samenwerking. 
Het idee voor Rendiz is geïnspireerd op de sociale onderneming die Broekmans in die tijd runde: een oude fabriek in Maasbree die was omgebouwd tot een atelier voor ouderen, in combinatie met een kinderdagverblijf en horeca.

Dak- en thuislozen
Kersten: ,,Aanvankelijk zetten we met Rendiz vooral projecten op voor dak- en thuislozen, later verschoof de focus naar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf verdient geld met de commerciële exploitatie van acht horecagelegenheden waar deze doelgroep werkt, in oude panden die op de nominatie stonden om te worden gesloopt.

Sociaal bond
Doelgroepen zijn nooit specifiek verstandelijk of psychisch beperkten. Kersten: ,,We werken altijd vanuit de vraag ‘wat vind je leuk en wat heb je nodig?’. Voor de financiering werkt Rendiz onder meer via een Social Impact Bond: een partnerschap tussen overheden, sociale ondernemers en investeerders waarbij alleen wordt terugbetaald als de resultaten zijn behaald. Kersten: ,,Dat werkt goed, want hierdoor denken we veel beter na over rentabiliteit die we kunnen halen.”

De ondernemers zien door hun aanpak mensen in beweging komen. ,,Maar het zijn vaak meervoudige casussen en dat kost tijd. Zie ons als het externe geheugen van de kandidaat: we kijken naar het hele sociale spectrum en begeleiden mensen wanneer nodig naar een expert, zoals bij schuldsanering”.
De nieuwste Rendiz-pijler is huisvesting. ,,Een groot deel van de doelgroep worstelt hiermee. Onder de naam C3 Living ontwikkelen we tiny houses om in te wonen en als middel om werkgelegenheid te realiseren”. Deze flexibele woonunits worden verkocht of verhuurd aan gemeentes en woningcorporaties. Met de winst kan Rendiz de benodigde zorg blijven geven, nu de zorgfinanciering terugloopt. Blijven ontwikkelen in een veranderende zorgmarkt is onze kracht.

 

 

Cittaslow-certificaat Rendiz


Rendiz heeft op donderdag 18 april jl. een officieel Cittaslow-certificaat overhandigd gekregen door burgemeester Delissen-van Tongerlo. Rendiz heeft dit certificaat mogen ontvangen voor de manier waarop zij werken met mensen met een beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze bieden deze mensen de kans om mee te doen in de samenleving via werkervaringstrajecten en dagbesteding. In gemeente Peel en Maas zijn dit De Ringoven in Panningen en De Fabriek in Maasbree.

Het Cittaslow-keurmerk gaat over betrokkenheid bij de maatschappij. Rendiz neemt een actieve rol hierin. Hun manier van ondernemen is menselijker, milieubewuster en verstandiger voor de huidige en toekomstige generaties.

In 2018 is gemeente Peel & Maas officieel toegetreden tot het Cittaslow netwerk.

Een ontwikkeling binnen Cittaslow is dat de gemeente een supportersnetwerk moet starten van bedrijven en ondernemers die actief Cittaslow gaan uitdragen. Zo zijn zij ambassadeurs namens gemeente Peel & Maas.

Uit gemeente Peel & Maas zijn er in totaal 7 ondernemers uitgekozen. Naast Rendiz zijn dit People’s Farm in Maasbree, Fruitboerderij Görtz in Baarlo, Zorgwijngaard Vinea Cura in Beringe, Raspberry Maxx in Meijel, BoeBaDoe Farm in Beringe en Huisartsenpraktijk Verstraten Medico in Beringe. In de toekomst zullen deze 7 ondernemers samen in overleg gaan over hoe zij Cittaslow binnen Gemeente Peel en Maas gaan uitdragen.

 

hagerhof vivian en kyra

Bron: Website KNMH

“De lente duurt bij ons vier maanden”

Het is een vroege woensdagochtend maar al een drukte van belang bij de kinderboerderij Hagerhof in Venlo. Kinderen rennen mee met een vrijwilliger die ze enthousiast vertelt over de lammetjes, de kruidentuin en de ezels op het terrein. Een paar bezoekers zitten op het terras van het pannenkoekrestaurant en vangen de eerste zonnestralen. Bestuurslid Vivian Kersten en educatiemedewerkster Kyra Klooster zitten aan de thee in de vergaderruimte van het restaurant en vertellen over de uitdagingen van de boerderij die als sinds 1977 op deze plek zit: “Als kinderboerderij is educatie belangrijk. Sommige kinderen weten niet eens meer waar de melk vandaan komt.”

 

Wat is jullie rol bij Hagerhof?
Vivian: “Ik ben samen met Peter Broekmans eigenaar van Rendiz. In 2013 hebben wij de kinderboerderij overgenomen van welzijnsstichting Venlo. Dus mijn rol bij Hagerhof is vooral coördinerend, zorgen dat iedereen zijn werk kan doen.”
Kyra: “Ik ben hier ooit begonnen als vrijwilliger educatie en na ongeveer een jaar is dat een betaalde baan geworden. Ik doe naast educatie nu ook management en dierverzorging.”

Wat voor lessen geven jullie aan de kinderen?
“We vertellen over alles wat met de natuur te maken heeft. Nu gaat het vooral over de lente dus we laten de pasgeboren kuikentjes en lammetjes zien. Daar is altijd zoveel vraag naar dat de lente bij ons van 1 maart tot eind juni duurt. Maar ons lesprogramma is heel divers en gaat over natuur, milieu en het klimaat tot aan de jagers en boeren uit de Romeinse tijd.”

Geef jij al die lessen, Kyra?
“Oh, dat zou niet kunnen al zou ik het willen. Jaarlijks geven we aan ruim 5000 kinderen natuur- en milieulessen! Het grootste gedeelte hiervan wordt gedaan door vrijwilligers.“

 

Commerciële inkomsten nodig

Zijn jij en de beheerder dan de enige betaalde krachten?
“Nee, de mensen die het restaurant draaien zijn ook betaald. Net als de parttime dierverzorger en de werkbegeleider. Die laatste is iemand die onze deelnemers begeleidt, mensen die uit verschillende zorgcategorieën hier aan het werk zijn.“

Waarom is Hagerhof ooit overgenomen door Rendiz?
Vivian: “De welzijnsstichting moest het afstoten omdat het eigenlijk niet paste bij de andere taken die ze hadden en de gemeente had besloten de subsidie af te bouwen. Peter en ik zijn sociaal ondernemers en wij zagen de mogelijkheden van deze plek. We hebben de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in het rendabel krijgen van de boerderij. Als eerste hebben we het pannenkoekhuis toegevoegd, omdat we commerciële inkomsten nodig hadden. Een restaurant heeft natuurlijk een tijd nodig om te gaan draaien. En mensen moeten ook wéten dat er een restaurant zit. Nog steeds komen mensen hier verbaasd binnen omdat ze denken dat het de stal is.”

En draait het restaurant nu goed?
“Zeker! Vooral als het mooi weer is in de weekenden dan is het heel druk en wordt het restaurant goed bezocht. We zijn ook een mooie locatie voor bedrijven, je kunt hier vergaderen of een bedrijfsfeest houden.”

Zijn er ook nog andere inkomsten?
Kyra: “De entree van de kinderboerderij, maar die is niet verplicht. Dat mag niet van de gemeente vanwege de maatschappelijke functie van de boerderij. Er hangt een kastje en op een goede dag zit daar best wat geld in, maar het is nooit kostendekkend. Met alles wat we hier doen en wat we aan dieren hebben rondlopen, kost onderhoud en verzorging veel geld. Dus dat stuk subsidie van de gemeente wordt wel gemist.”

 

Educatielessen graag behouden

KNHM foundation participeert nu in Hagerhof, scheelt dat?
Vivian: “Absoluut. Het geeft ons de kans om verder te investeren in de locatie door de inrichting te verbeteren. We willen bijvoorbeeld een avonturenpad aanleggen en hebben plannen voor het bouwen van woonunits met een indicatie woonbegeleiding. Maar ik ben vooral heel blij met het advies en de begeleiding van Saskia van Alphen en Maurice Bergmans van KNHM. Maurice gaat met ons mee naar gesprekken met de gemeente. Hij heeft veel ervaring met dit soort trajecten: precies wat we nodig hebben.”

Wat willen jullie precies van de gemeente?
“Toch een stukje subsidie op het maatschappelijke stuk. We willen bijvoorbeeld vanzelfsprekend de hele boerderij maar ook onze educatielessen heel graag behouden. Sommige kinderen weten niet eens meer waar de melk vandaan komt en het is sowieso goed voor de algemene ontwikkeling om meer te leren over de natuur en het milieu. Dankzij Maurice breken de gesprekken met de gemeente gelukkig weer open. Omdat KNHM participeert in de boerderij worden we nu meer serieus genomen. Dat is enorm waardevol.”

 

Zichtbaarheid en werven vrijwilligers

In wat voor soort wijk zit Hagerhof?
Kyra: “In Venlo Zuid wonen veel mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Omdat de boerderij zo laagdrempelig is, zie je op een mooie dag hier hele gezinnen zitten op het gras. Kleedje mee, eten mee, kinderen helemaal blij en de ouders genietend in de zon. We willen graag nog meer interactie met de wijkbewoners, dus hebben we ons aangemeld voor het bewonersnetwerk. Daar zijn we nu een paar keer geweest om ons gezicht te laten zien en mee te doen met verschillende activiteiten. Goed voor onze zichtbaarheid maar ook om vrijwilligers te werven. Ook al blijft dat lastig omdat we met allerlei initiatieven hier in de buurt in dezelfde vijver vissen.”

Hoe bedoel je dat?
“Het werk is vooral fysiek. Denk aan het verzorgen van de dieren, groenonderhoud, klussen, timmeren. Dus je moet wel een beetje fit zijn om op de kinderboerderij aan de slag te gaan. Dat maakt het lastig, want de grootste groep vrijwilligers bestaat nou eenmaal uit gepensioneerde ouderen. We krijgen ook wel jongere mensen die bijvoorbeeld een tijd uit het arbeidsproces zijn en als tussenstap hier aan de slag gaan. Maar omdat dit zo’n goede plek is, kunnen ze vaak heel snel weer gewoon aan het werk. Dat is natuurlijk heel fijn voor hen, maar een beetje jammer voor ons.”

 

Wijkbewoners en ouders écht nodig

Wat zijn jullie plannen om meer vrijwilligers te vinden?
Vivian: “We zijn onlangs naar een bijeenkomst geweest die was georganiseerd door KNHM, met allemaal kinderboerderijen uit het hele land. Daar heb ik een aantal goede ideeën opgedaan. Zo hebben de kinderboerderijen in Elst en in Zwolle allemaal slimme dingen gedaan om vrijwilligers te werven. Je kunt je in Elst bijvoorbeeld aanmelden voor een specifiek team of voor één klus. En in Zwolle hebben ze heel veel ouders kunnen betrekken bij het werk. Dat moeten wij ook meer doen. En beter communiceren dat we de hulp van de wijkbewoners en ouders écht nodig hebben.”

Is dat de mensen die hier graag komen niet duidelijk denk je?
“Nee, en dat komt omdat Hagerhof er áltijd is geweest. Dus mensen uit de wijk denken dat het van de gemeente is en dat die alles betaalt. De kinderboerderijen uit Elst en Zwolle zijn van onderaf gestart met veel draagvlak vanuit de buurt. Die inhaalslag moeten wij nog maken. Maar met alle inspiratie en plannen die we nu hebben, gaat dat zeker lukken.”

 

Kinderboerderij Hagerhof & KNHM Participaties

KNHM Participaties zet haar netwerk en ervaring in om Hagerhof verder op weg te helpen met onder andere de bedrijfsvoering. Ook is een lening verstrekt. De inkomsten van Hagerhof zijn divers en groeiende. Zij willen verder investeren in de locatie door de inrichting te verbeteren, een ‘avonturenpad’ en infrastructuur aan te leggen voor 10 woonunits voor cliënten met een indicatie woonbegeleiding, die de dagbesteding bij de kinderboerderij doen.

Bekijk hier meer informatie over de sponsoring van Kinderboerderij Hagerhof.

 

 

 

 

 

 


culinaire agenda degraasjroermond


Ook in 2019 hebben alle horeca-locaties weer een aantal leuke acties en evenementen op de agenda staan!

De 7 horeca-locaties zijn Kinderboerderij Hagerhof en Koffieschenkerij Genuujerie in Venlo, De Bekkerie in Boekend, Staatsie 1866 in Hegelsom, Beej Mooren in Horst, De Graasj in Roermond en de Ringoven in Panningen.

1 mei
Opening Toffedag Strand
De warme zomerdagen komen er weer aan, dus het Toffedag Strand gaat weer open.
Bij het Toffedag Strand kun je na een frisse duik genieten van koele drankjes en ijsjes, friet met snacks, snoep en alcoholvrije cocktails. Heerlijk ontspannen op ons terrasje in de zon én in de schaduw. Ons sfeervolle eet-tentje is alleen open bij mooi weer. Hou daarom onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

24 mei
Vegan diner bij de Graasj
Een avond vol lekkere vegan hapjes en drankjes!
Tijdens de avond krijg je informatie over Vega(n) lifestyle en wat hiervan de voordelen voor mens, dier en milieu zijn.
Maar ook praktische informatie over bijvoorbeeld voedingswaarde en de herkomst/oorsprong van producten.

26 mei
Lentedag bij Kinderboerderij Hagerhof
Op zondag 26 mei vieren wij lente bij Hagerhof van 14.00 tot 17.00 uur.
Er vinden verschillende demonstraties en activiteiten plaats: Bekijk hoe een schaap geschoren worden of kies ervoor om geschminkt te worden. Ook kunnen kinderen ritjes maken op een pony of een voorstelling bekijken van de goochelaar.

12 juni
Nationale Buitenspeeldag bij Kinderboerderij Hagerhof
Buitenspelen is super belangrijk! Op woensdag 12 juni is hier speciaal aandacht voor.
Kom langs en laat je kinder(en) lekker buiten spelen in onze vernieuwde klimspeeltuin of onze waterspeelplaats met glijbaan. Ook hebben wij stapstenen in de beek, diverse evenwichtstoestellen en puzzels.


14 juni
Culinaire avond bij de Bekkerie
Tijdens deze gezellige avond word je samen culinair verrast door verschillende gangen
met kleine gerechtjes met Franse en Mediterraanse invloeden.
19.00 tot 23.00 uur • € 27,50 p.p.

14 juni
Zomermarkt "Samen groeten & ontmoeten"
Bezoek tussen 14.00 en 19.00 uur onze sfeervolle markt bij De Ringoven in Panningen. Met handgemaakte producten, feel-good cadeautjes, zomerse muziek en lekkere hapjes uit verschillende werelddelen. Kortom, een leuke dag voor groot en klein! Een deel van de opbrengsten van de markt gaan naar KIDZZ en Armoede. Zij organiseren activiteiten voor kinderen van gezinnen met een kleine beurs.


Juni
Tapas avond bij de Graasj
Meer info volgt...


16 juni
Vaderdagontbijt bij de Genuujerie
Verras je vader met een stevig Vaderdagontbijt met lekkere verse broodjes, roerei, spek,
balkenbrij, hartig en zoet beleg en koffie of thee
Alle papa's worden verrast met een leuk Vaderdag-presentje.
Vanaf 11.00 uur • € 14,50 p.p. • Kinderen van 4 t/m 11 jr. € 7,50 p.p.


16 juni
Vaderdagontbijt bij Kinderboerderij Hagerhof
Neem papa mee naar Hagerhof voor een uitgebreid ontbijt! Met heerlijke versgebakken broodjes,
diverse luxe vleeswaren en kaas, roerei met spek, gekookte eitjes, yoghurt met muesli en verse
fruitsalade. Incl. koffie, thee en jus d`orange én een leuke surprise voor alle papa's!
9.30 tot 11.30 uur • € 11,95 p.p. • Kinderen van 4 t/m 11 jr. € 6,- p.p.


16 juni
Vaderdag bij beej Mooren
Neem papa mee uit eten en geef hem een "Stoere Papa Plank". Meer info volgt...


16 juni
Vaderdag bij de Ringoven
Neem papa mee uit eten en geef hem een "Stoere Papa Plank". Meer info volgt...


16 juni
Vaderdag ontbijt bij de Bekkerie
Verras papa met een heerlijk ontbijtje met o.a. verse broodjes, een ei-gerecht naar keuze, 
zoet en hartig beleg, jus d’ orange, melk, koffie en thee. 
Papa’s met grote honger krijgen deze dag extra roerei en spek!

26 juni
BieBies bus
BieBies bus is een initatief van Bibliotheek Venlo en komt met allerlei activiteiten om het (voor)lezen te bevorderen.
BieBies bus laat ouders en hun kinderen van 2 tot 8 jaar zien hoe leuk en belangrijk het is om samen bezig te zijn met taal.
De kinderen kunnen ook lekker knutselen. Dus kom zeker even langs!
De bus komt elke laatste woensdag van de even maanden van 13.30 tot 15.30 uur.


6 juli
Dag van het Sprookje bij de Genuujerie
Griezelen bij verhalen over draken, heksen én tovenarij? Schuif dan bij ons aan op 6 juli vanaf 14.30 uur
en luister mee naar de verhalen tijdens de Dag van het Sprookje. Aansluitend gaan we cupcakes versieren.
Incl. ranja, koffie, thee en cupcakes • € 4,- p.p.


12 juli
Culinaire avond bij de Bekkerie
Tijdens deze gezellige avond word je samen culinair verrast door verschillende gangen
met kleine gerechtjes met Franse en Mediterraanse invloeden.
19.00 tot 23.00 uur • € 27,50 p.p.

13 juli
Landelijke Open Imkerijdag bij Kinderboerderij Hagerhof
De imkers van de Honingvloed zijn aanwezig met diverse activiteiten zoals honing tappen en zaadbommen maken.
Ook is er een demonstratie van honing slingeren en wordt er extra informatie gegeven over de bijen.

14 juli
Landelijke Open Imkerijdag bij Kinderboerderij Hagerhof
De imkers van de Honingvloed zijn aanwezig met diverse activiteiten zoals honing tappen en zaadbommen maken.
Ook is er een demonstratie van honing slingeren en wordt er extra informatie gegeven over de bijen.   


9 augustus
Culinaire avond bij de Bekkerie
Tijdens deze gezellige avond word je samen culinair verrast door verschillende gangen
met kleine gerechtjes met Franse en Mediterraanse invloeden.
19.00 tot 23.00 uur • € 27,50 p.p.

28 augustus
BieBies bus
BieBies bus is een initatief van Bibliotheek Venlo en komt met allerlei activiteiten om het (voor)lezen te bevorderen.
BieBies bus laat ouders en hun kinderen van 2 tot 8 jaar zien hoe leuk en belangrijk het is om samen bezig te zijn met taal.
De kinderen kunnen ook lekker knutselen. Dus kom zeker even langs!
De bus komt elke laatste woensdag van de even maanden van 13.30 tot 15.30 uur.


September
Vegan diner bij de Graasj
Een avond vol lekkere vegan hapjes en drankjes. Tussen de gangen door krijg je informatie over
plantaardig eten & leven met uitgebreide uitleg over de gerechten. Daarnaast geven we je tal
van tips hoe je zelf lekkere en betaalbare plantaardige gerechten kunt maken.
Een bijzondere kennismaking met de voordelen en veelzijdigheid van plantaardig eten en een duurzame lifestyle.


September
Wijnproeverij bij de Ringoven
Een culinaire samenwerking met een locale wijnboer.
Gezellig samen borrelen en proeven met bijpassende hapjes.


September
Wijnproeverij bij Beej Mooren
Een culinaire samenwerking met een locale wijnboer.
Gezellig samen borrelen en proeven met bijpassende hapjes.


14 september
Culinaire avond bij de Bekkerie
Tijdens deze gezellige avond word je samen culinair verrast door verschillende gangen 
met kleine gerechtjes met Franse en Mediterraanse invloeden.
19.00 tot 23.00 uur • € 27,50 p.p.


28 september
“Zet opa en oma in het zonnetje dag" bij de Genuujerie
Verras je opa en oma met een etagère vol met hartige en zoete hapjes.
Met o.a. Krintemik, kluntjesmik, goij botter, een vers soepje, zelfgemaakte brownies en koekjes, bonbonnetjes etc.
Vanaf 14.00 uur • € 15,50 p.p. • Kinderen van 4 t/m 11 jr. € 8,- p.p.


11 oktober
Culinaire avond bij de Bekkerie
Tijdens deze gezellige avond word je samen culinair verrast door verschillende gangen
met kleine gerechtjes met Franse en Mediterraanse invloeden.
19.00 tot 23.00 uur • € 27,50 p.p.


12 t/m 20 oktober
Herfstvakantie actie bij de Graasj


Oktober
Herfstvakantie-actie bij Beej Mooren
Speciaal voor de kinderen. Meer info volgt...


26 oktober
Halloween bij de Genuujerie
Deze zaterdagmiddag gaan we vanaf 14.00 uur een pompoenen uithollen en cupcakes eten.
€ 7,50 p.p. incl. pompoen, ranja en cupcake

30 oktober
BieBies bus
BieBies bus is een initatief van Bibliotheek Venlo en komt met allerlei activiteiten om het (voor)lezen te bevorderen.
BieBies bus laat ouders en hun kinderen van 2 tot 8 jaar zien hoe leuk en belangrijk het is om samen bezig te zijn met taal.
De kinderen kunnen ook lekker knutselen. Dus kom zeker even langs!
De bus komt elke laatste woensdag van de even maanden van 13.30 tot 15.30 uur.


Oktober
Herfstvakantie-actie bij de Ringoven
Speciaal voor de kinderen. Meer info volgt...


Vrijdag 1 en zaterdag 2 november 
Wild- en Wijnproeverij bij Kinderboerderij Hagerhof
Ontvangst met een glas prosecco en een amuse gevolgd door een exclusief 4 gangen diner, 
helemaal afgestemd op het wildseizoen met aansluitend een passend dessert, 
koffie en heerlijke bonbons. De wijnen worden op vakkundige wijze geserveerd 
en toegelicht door onze wijnkenner: Wim Marcelissen van Wijn-geheim.nl.
Aanvang 19.00 uur • € 52,50 p.p. • Alleen op reservering

8 november
Wildavond bij de Bekkerie
Een avond vol verschillende wildgerechten en wijn proeven in samenwerking met Wijn-geheim.nl.
Dit arrangement kan ook zonder wijnarrangement. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
19.00 tot 23.00 uur • € 52,50 p.p.


23 november
Pietenontbijt bij de Genuujerie
Vanaf 11.00 uur kun je helemaal in Sinterklaas-stijl komen ontbijten.
We hebben diverse soorten broodjes en brood voor je met zoet en hartig beleg, vers fruit,
verse salade en poffertjes. En natuurlijk mogen de pepernoten niet ontbreken.


Zondag 24 november
Sinterklaasbrunch bij Kinderboerderij Hagerhof
Een heerlijke brunch in Sinterklaas-stijl met een verse kop soep met ambachtelijk gebakken
boerenbrood en kruidenboter. Daarna volgt een uitgebreid buffet met diverse broodjes en broodsoorten,
luxe vleeswaren en kaas, zoet beleg, diverse seizoenssalades, verschillende warme gerechten
en een keuze uit een aantal fijne desserts. Incl. koffie, thee, melk en jus d`orange.
Ook de Pieten zijn erbij. Kom jij ook??
11.30 tot 14.00 uur • € 20,50 p.p. • Kinderen van 4 t/m 11 jr. € 11,25 p.p.


November
Vegan diner bij de Graasj
Een avond vol lekkere vegan hapjes en drankjes. Tussen de gangen door krijg je informatie over
plantaardig eten & leven met uitgebreide uitleg over de gerechten. Daarnaast geven we je tal
van tips hoe je zelf lekkere en betaalbare plantaardige gerechten kunt maken.
Een bijzondere kennismaking met de voordelen en veelzijdigheid van plantaardig eten en een duurzame lifestyle.


November
Bierproeverij bij Beej Mooren
Een middag genieten van de lekkerste biertjes en hapjes, in samenwerking met een locale bierbrouwer.


November
Bierproeverij bij de Ringoven
Een middag genieten van de lekkerste biertjes en hapjes, in samenwerking met een locale bierbrouwer.


December
Sinterklaashuis bij de Graasj
In 2019 komt SInterklaas uiteraard weer bij de Graasj logeren.
Ook de Pieten zijn er weer bij. Jij komt toch ook?

13 december
Culinaire avond bij de Bekkerie
Tijdens deze gezellige avond word je samen culinair verrast door verschillende gangen
met kleine gerechtjes met Franse en Mediterraanse invloeden.
19.00 tot 23.00 uur • € 27,50 p.p.


15 december
Boekend Sfeervol Kerst bij de Bekkerie
Een sfeervolle markt van 11.00 tot 16.00 uur met leuke kraampjes waar creatieve mensen uit de
omgeving van Boekend hun creaties verkopen.
Tevens is er die dag een open muziekpodium waar om je je talenten te laten zien.


26 december
Kerstbrunch bij de Bekkerie
Gezellig brunchen tijdens de Kerst? Op Tweede Kerstdag kun je met al je familie en vrienden
genieten van een heerlijke Kerstbrunch bij de Bekkerie met diverse gerechten, passend bij Kerstmis. 
11.30 tot 14.00 uur • € 27,50 p.p. • Kinderen van 4 t/m 11 jr. € 12,50 p.p.


26 december
Kerstbrunch bij de Genuujerie
Kom op Tweede Kerstdag met de hele familie naar de Genuujerie voor een
uitgebreide Kerstbrunch van 11:30 tot 14:30 uur.


December
Kerstmarkt & Kerstdiner bij de Graasj
Ook dit jaar organiseren wij weer een Kerstmarkt in de week voor Kerst.
En op 25 en 26 december is iedereen weer van harte welkom om aan te schuiven bij ons Kerstbuffet. Meer info volgt...


26 december
High Kerst bij Beej Mooren
Ook dit jaar vieren we Tweede Kerstdag weer met 3 gangen planken met diverse warme en koude lekkernijen. 
Meer info volgt...


December
Kerstmarkt bij de Ringoven
Ook dit jaar organiseert de Ringoven weer een Kerstmarkt samen met de Groenling, Atelier Oet de verf en Daelzicht.

26 december
High Kerst bij de Ringoven
Ook dit jaar vieren we Tweede Kerstdag weer met 3 gangen planken met diverse warme en koude lekkernijen.
Meer info volgt...

26 december
Kerstontbijt bij Kinderboerderij Hagerhof
De gezelligste tijd van het jaar: Kerst! Hagerhof organiseert een traditioneel Kerstontbijt met verse broodjes,
luxe vleeswaren, roombrie, gerookte zalm en kaas, roerei met spek, gekookte eitjes, yoghurt met muesli en
verse fruitsalade. Incl. koffie, thee en jus d`orange.
9.30 tot 11.30 uur • € 13,95 p.p. • Kinderen van 4 t/m 11 jr. € 7,- p.p.

Kom gezellig naar Kinderboerderij Hagerhof en geniet van diverse gerechten en drankjes!
We zijn geopend van 10.00 tot 19.00 uur en er kan á la carte geluncht en gedineerd worden
(Reserveren gewenst)

 

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij hebben diverse vacatures, bekijk het overzicht!

 

 

 

 

toffedagstrand3


De warme zomerdagen komen er weer aan!

Dat wil zeggen dat het Toffedag Strand weer open gaat.... en wel op woensdag 1 mei!

Bij het Toffedag Strand kun je na een frisse duik komen genieten van koele drankjes en ijsjes, versgebakken friet met lekkere snacks en snoep. Heerlijk ontspannen op ons terrasje in de zon én in de schaduw.

Openingstijden

  • 1 mei t/m 30 september open van 12.00 tot 17.00 uur bij een temperatuur boven de 23 graden en mooi weer.
    Bij zomerse dagen wordt dit aangepast op de drukte en behoefte van onze gasten.
  • 1 mei t/m 8 juli open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
  • 9 juli t/m 18 augustus (zomervakantie) dagelijks geopend.
  • Vanaf 19 augustus open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.


Hou onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuwsover het Toffedag Strand!

De locatie van het Toffedag Strand is aan de Tienrayseweg 2 in Horst, achter het Parkhotel. Parkeren is geheel gratis.

 

toffedagstrand   toffedagstrand2

 

 

 

 

 

Bron: www.1Limburg.nl

Woonunits uit Panningen moeten een klein deel van de gigantische woningnood in het door een orkaan getroffen Mozambique gaan oplossen. Het Limburgse bedrijf C3 Living verscheept woonunits naar Afrika, die op 15 april in hoofdstad Maputo moeten aankomen. Als basis voor de woningen worden zeecontainers gebruikt.

Orkaan
"Het is nog even de vraag of we via Maputo naar het rampgebied kunnen rijden", zo vertelt Peter Broekmans van C3 Living. Mozambique werd op 14 maart getroffen door orkaan Idai, waardoor de volledige regio rond Beira werd verwoest. Ruim 600 duizend mensen hebben hulp nodig in het overstroomde gebied, zo meldt het Rode Kruis.

Daklozen
De onderneming C3 Living richt zich op de markt voor flexibele woonruimte. "We verzorgen bijvoorbeeld de dagbesteding voor daklozen in Noord-Limburg. Toen de gemeente Venlo die thuislozen een dak boven het hoofd wilde geven, bleken er te weinig woningen te zijn. Wij hebben toen een concept uit Amsterdam uitgewerkt met woonunits die gebaseerd zijn op gebruikte zeecontainers. We leveren bijvoorbeeld ook aan de gemeenten Almere en Emmen. Maar op een moment als dit blijkt dat het ook een ideaal concept is voor Mozambique. Twee van onze mensen zijn er al, drie anderen komen aan op 10 april. Dan bouwen we de woningen die nu onderweg zijn."

Opbouwfase
Het bedrijf uit Panningen is al benaderd door diverse hulporganisaties om de flexibele huisvesting te kunnen huren. "En we hebben de vraag gekregen of we er meer kunnen leveren. Hoeveel? Zo veel als kan." "Bij dit soort rampen zijn er verschillende fases, zo heb ik geleerd. Je krijgt eerst de fase van de eerste nood die geledigd moet worden. Daarna de plunderingsfase, waarin mensen zo wanhopig worden dat ze alles doen om in leven te blijven. En tenslotte de opbouwfase. Wij proberen die tweede en derde fase te combineren. Om mensen in nood op korte termijn te helpen, en met onze woningen ook te kunnen helpen in de opbouw. "

L1 maakte eerder een reportage over C3 Living voor #WijZijnLimburg, met de twee mensen die deze week naar Mozambique zijn vertrokken.

 

 

 

 

 
Kinderboerderij Hagerhof is wederom genomineerd voor de "Verkiezing van het Leukste Restaurant"
in de gemeente Venlo en hebben gisteren bericht gekregen dat we de Gold Award

Onze gasten hebben het restaurant gewaardeerd met een 9,3: een geweldige opsteker voor
onze deelnemers en medewerkers!

Alle stemmers ontzettend bedankt en wij zijn uiteraard zeer gemotiveerd om deze waardering
verder uit te bouwen en uit te dragen.

Wij hopen jullie nog vaak te mogen begroeten in ons gezellige restaurant op de kinderboerderij!

 

 

 

hagerhof tinyhouse1

Rendiz start in samenwerking met Kinderboerderij Hagerhof en C3 Living met Wonen en Werken in de vorm van dagbesteding op één locatie. De Tiny Houses zijn geplaatst bij Kinderboerderij Hagerhof in Venlo en klaar voor verhuur vanaf 1 maart.

Zoek jij voor een kandidaat een zelfstandige woonruimte van ruim 30 m2 in de omgeving van Venlo?
Zoek je daarnaast een zinvolle invulling voor dagbesteding (WMO of WLZ) voor deze toekomstige bewoner in bijvoorbeeld de horeca of op de boerderij?
Dan is dit een unieke kans.

Zie je kansen voor een soortgelijk project op jouw locatie of in jouw regio?
We denken graag met je mee.

Meer informatie?
j.gubbels@rendiz.nl of 085-4898960

 

hagerhof tinyhouse2  hagerhof tinyhouse1

Nieuws

De Fabriek Maasbree

De Fabriek Maasbree is een gezellige, zinvolle dagbesteding voor senioren in de vorm van o.a. creatieve activiteiten, theater, spelactiviteiten, een vers bereide maaltijd en een goed gesprek. De missie van de Fabriek Maasbree is gebaseerd op een uniek concept met een bijzondere visie op dagbesteding en samenwerking. Er worden door diverse organisaties de handen ineengeslagen, om op een ontspannen manier en met veel plezier een gezellige dag te beleven, voor en met onze gasten. Dit maakt het mogelijk dat onze gasten zelf ervaren waar hun talenten liggen, zodat zij deze optimaal kunnen inzetten.

In de zomer van 2019 wordt een begin gemaakt met de bouw van zorgwoningen voor 24-uurs zorg. Na het vieren van het 10-jarig jubileum van de dagbesteding, worden de plannen nu werkelijkheid om ook deze zorg vorm te geven.

Wilt u een zinvolle invulling van uw dag met leuke en creatieve activiteiten? Neem gerust contact op om een afspraak te maken, zodat u zelf kunt ervaren hoe gezellig het is om samen te zijn bij de Fabriek Maasbree. U bent van harte welkom!

Openingstijden

Maandag 10.00 - 16.00 uur
Dinsdag 10.00 - 16.00 uur
Woensdag 10.00 - 16.00 uur
Donderdag 10.00 - 16.00 uur
Vrijdag 10.00 - 16.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur
Zondag gesloten

Facebook

di 21 mei 2019 13:02

Hallo allemaal 💚 Ik ben Esra, stagiaire Marketing & Communicatie bij Rendiz. Vanuit school heb ik de opdracht gekregen om te kijken hoe mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) #dagbesteding vinden. Met de resultaten van dit onderzoek wil Rendiz in de toekomst mensen met een zorgvraag beter ondersteunen en helpen. Heeft u een Persoonsgebonden budget (PGB) of bent u een #mantelzorger van iemand met een PGB? Wilt u dan deze #enquête in vullen? De enquête is anoniem en het duurt ongeveer 8 minuten. Alvast bedankt! Start hier de enquête: https://bit.ly/2QdY3Qe

 
zo 14 april 2019 18:25

Bedankt voor jullie komst en belangstelling, we kijken terug op een zeer geslaagde Lentemarkt 🤗

 
zo 14 april 2019 8:33

Kom vandaag naar de Fabriek voor onze lentemarkt en open dag. Een unieke kans om de prachtige kunstwerken te kopen, die onze gasten in het afgelopen jaar gemaakt hebben, én meteen een kijkje in de keuken te nemen. Tot straks!!!

 
za 13 april 2019 8:56

Vilt, papier-maché, decoratie-technieken, schilderijen en nog veel meer... Allemaal te zien en te koop op onze lentemarkt, zondag 14 april van 14.00 - 16.00 uur. Tot dan!

 
do 11 april 2019 23:18

Prachtig gevilt kussen. Dat wil je toch thuis op je bank hebben liggen??