"Atelier De Fabriek" vierde 10 jarig bestaan

 

dagvoorziening

 

Atelier De Fabriek” bestond in december tien jaar en daarom organiseerde Atelier de Fabriek een feestweek met onder andere een open dag en een reünie. De dagbesteding is bedoeld voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun daginvulling, en voor het ontlasten van mantelzorgers. De activiteiten bij het Atelier worden aangeboden op basis van persoonlijke voorkeur en mogelijkheden. Zo kan men bijvoorbeeld helpen bij het bereiden van het dagelijkse driegangendiner, een creatief werkstuk maken, of kiezen uit andere activiteiten zoals gespreksgroep, theater, yoga, wandelen, een potje biljart, een boek lezen bij de haard. Zoals de gasten zelf zeggen “Niks moet, niksen mag”. De medewerkers, vrijwilligers en gasten zoeken samen actief naar nieuwe activiteiten. Dat heeft ondertussen al geleid tot een leesclub, een theatergroep en een muziekcafé.


Hoog bezoek

Een memorabel moment was het bezoek van Koning Willem-Alexander aan de Fabriek Maasbree in 2015. “Op een gewone donderdagmiddag hebben wij onze gasten ingelicht welk bijzonder bezoek een uurtje later zou arriveren. Iedereen was er stil van, we gaan onze Koning ontmoeten!” vertelt Trudy. “Het was een bijzondere dag en heel fijn om deze waardering voor ons werk te krijgen. We zijn erg benieuwd wat voor mooie momenten we in de komende 10 jaar gaan beleven.”


Feestweek

Het 10 jarig bestaan van "Atelier De Fabriek" werd gevierd met een feestweek, met een verrassend en feestelijk programma voor de gasten en vrijwilligers.