"Atelier De Fabriek" viert 10 jarig bestaan

 

dagvoorziening-fabriek3

 

Atelier De Fabriek” bestaat in december tien jaar en daarom organiseert Atelier de Fabriek een Open Dag op zondag 3 december van 14.00 tot 16.00 uur. De dagbesteding is bedoeld voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun daginvulling, en voor het ontlasten van mantelzorgers. De activiteiten bij het Atelier worden aangeboden op basis van persoonlijke voorkeur en mogelijkheden. Zo kan men bijvoorbeeld helpen bij het bereiden van het dagelijkse driegangendiner, een creatief werkstuk maken, of kiezen uit andere activiteiten zoals gespreksgroep, theater, yoga, wandelen, een potje biljart, een boek lezen bij de haard. Zoals de gasten zelf zeggen “Niks moet, niksen mag”. De medewerkers, vrijwilligers en gasten zoeken samen actief naar nieuwe activiteiten. Dat heeft ondertussen al geleid tot een leesclub, een theatergroep en een muziekcafé.


Hoog bezoek

Een memorabel moment was het bezoek van Koning Willem-Alexander aan de Fabriek Maasbree in 2015. “Op een gewone donderdagmiddag hebben wij onze gasten ingelicht welk bijzonder bezoek een uurtje later zou arriveren. Iedereen was er stil van, we gaan onze Koning ontmoeten!” vertelt Trudy. “Het was een bijzondere dag en heel fijn om deze waardering voor ons werk te krijgen. We zijn erg benieuwd wat voor mooie momenten we in de komende 10 jaar gaan beleven.”


Feestweek

Het 10 jarig bestaan van "Atelier De Fabriek" zal gevierd worden met een feestweek, met een verrassend en feestelijk programma voor de gasten en vrijwilligers.

 

dagvoorziening-fabriek1  dagvoorziening-fabriek5

 dagvoorziening-fabriek2