In 2004 kocht Peter Broekmans een leegstaande oude machinefabriek aan de rand van Maasbree. Mede met behulp van mensen met een beperking is deze fabriek getransformeerd tot een centrum van bedrijvigheid met meerdere functies. Sinds 2006 herbergt het pand een atelier, een werkplaats voor mensen met een beperking, een dagbeleving voor senioren, kantoorruimtes en een horecagedeelte.

Voortvloeiend is er een samenwerking ontstaan met Bart van de Ven en Carla Fleuren als zorgondernemers. Proteion is verbonden als strategische samenwerkingspartner. In gezamenlijkheid wordt een nieuwe toekomst uitgezet. Achter en gedeeltelijk in het pand worden namelijk zorgappartementen gerealiseerd. De woningen zullen worden verhuurd aan bewoners met een 24 uurs zorgindicatie. Mensen met dementie of een andere zorgvraag krijgen de mogelijkheid binnen ons bijzondere concept te wonen.

Er zijn 23 appartementen gesitueerd, waarbinnen 5 echtpaarkamers. We kiezen bewust niet voor kleinschalige woongroepen van 6 tot 8 bewoners. Wij geloven in de kracht van groepsdynamiek, het individu en het kunnen inspelen op ieders behoefte. Onze bewoners en gasten ervaren door de omvang -letterlijk en figuurlijk- veel ruimte om te bewegen, te rusten en te genieten binnen ons gehele pand. Ieder appartement beschikt over een zit/slaapkamer, een keukenblok en een sanitaire ruimte, bestaande uit een douche, toilet en wastafel. Er is een sfeervolle gezamenlijke huiskamer, voorzien van een keuken. Buiten is een groot terras en een mooie belevingstuin. In de Smidse, kunt u gezamenlijk met uw naasten een kop koffie nuttigen.

Wij bieden de toekomstige bewoners belevingsgerichte zorg. Ondersteuning waarbij we uitgaan van ieders eigenheid, de meest waardevolle kwaliteit van een mens. Waarbij er 24 uur per dag, 7 dagen per week professionals aanwezig zijn om te ondersteunen en te begeleiden. Familieleden en mantelzorgers worden van harte uitgenodigd om te participeren in de dagelijkse gang van zaken. Samen met onze gasten, het team, de mantelzorgers en de familieleden hebben we één missie; raak het hart, dat kleurt de mens! Door samen te kijken naar mogelijkheden bieden wij warme zorg.