Wie zijn wij

Sinds 2007 biedt onze dagbeleving aan meer dan 50 gasten, verspreid over 6 dagen, een fijne invulling van de dag in de vorm van o.a. creatieve activiteiten, theater, muziek, een vers bereide maaltijd en een goed gesprek. Onze missie is gebaseerd op een uniek concept met een bijzondere visie op dagbeleving en wonen. Dit maakt het mogelijk dat onze gasten zelf ervaren waar hun talenten liggen, zodat zij deze optimaal kunnen inzetten. Ziektebeeld of zorgbehoefte zijn minder belangrijk dan kijken naar wat wél mogelijk is. We laten iedereen in zijn waarde en spelen in op individuele behoeften. We kijken hoe we uw hart kunnen raken, hoe we geluksmomenten kunnen realiseren en hoe we dit met de juiste zorg en begeleiding kunnen bereiken.

Belevingsgerichte zorg

Ons karakteristieke fabriekspand, in het Noord Limburgse Maasbree, is verbouwd om een kleinschalige woonvorm te realiseren. Ons vernieuwend initiatief is geopend sinds september 2020. We bieden mensen met dementie of een andere zorgvraag, een warme en liefdevolle plek om te wonen én om de dagbeleving te bezoeken. Er zijn 25 appartementen, waarbinnen 5 echtparenkamers. We kiezen bewust niet voor kleinschalige woongroepen van 6 tot 8 bewoners. Wij geloven in de kracht van groepsdynamiek, het individu en het kunnen inspelen op ieders behoefte. Onze bewoners en gasten ervaren door de omvang -letterlijk en figuurlijk- veel ruimte om te bewegen, te rusten en te genieten binnen ons gehele pand. Ieder appartement beschikt over een zit/slaapkamer, een keukenblok en een sanitaire ruimte, bestaande uit een douche, toilet en wastafel. Er is een sfeervolle gezamenlijke huiskamer, voorzien van een keuken. Buiten is een groot terras en een mooie belevingstuin. In de Smidse, kunt u gezamenlijk met uw naasten een kop koffie nuttigen.

Wij bieden de bewoners belevingsgerichte zorg. Ondersteuning waarbij we uitgaan van ieders eigenheid, de meest waardevolle kwaliteit van een mens. Waarbij er 24 uur per dag, 7 dagen per week professionals aanwezig zijn om te ondersteunen en te begeleiden. Familieleden en mantelzorgers worden van harte uitgenodigd om te participeren in de dagelijkse gang van zaken. Samen met onze gasten, het team, de mantelzorgers en de familieleden hebben we één missie; raak het hart, dat kleurt de mens! Door samen te kijken naar mogelijkheden bieden wij warme zorg.

Personeel

Een team professionals staat voor u klaar!

Alle zorgprofessionals die binnen de Fabriek werken, zijn eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de geboden zorg. Dit kunnen we uiteraard niet alleen. Ons team werkt om deze reden intensief samen met vrijwilligers, externe zorgverleners, familie en uiteraard de meest belangrijke: de bewoners zelf.

De teamleden hebben wij na een zorgvuldige selectie benoemd. Naast de vereiste diploma`s, bevoegdheid, bekwaamheid én individuele deskundigheid, hebben we ook veel aandacht voor sociale vaardigheden, het enthousiasme, persoonlijke eigenschappen en bovenal de liefde voor het vak en de passie voor mensen. Hiermee in het bijzonder bedoelende de kwetsbare, oudere medemensen met ieder hun persoonlijk verhaal, kwaliteiten en passies en mogelijkheden.

In ons team werken verpleegkundigen, verzorgenden (IG), helpenden (plus), activiteitenbegeleiders, een professionele kok en gedreven vrijwilligers.

Leerlingen en stagiaires zijn ook welkom in ons team. Als erkend leerbedrijf bieden we deze studenten een leerplaats aan en coachen hun tot een deskundige professional in hun vakgebied.

Waar het ons om gaat is de beste leefsituatie creëren voor u en uw naasten. We hebben veelvuldig persoonlijk contact met u als familie en u bent ten alle tijden welkom. U kunt meedoen aan activiteiten en bent welkom voor een kopje koffie.

Wij geloven dat iemand die gelukkig is een betere kwaliteit van leven heeft. Wij creëren met ons team en onze vrijwilligers, geluksmomenten en halen samen het maximale uit iedere dag. Alles wat wij doen is gericht op het welbevinden van onze gasten. “Raak het hart, dat kleurt de mens”, is waar de Fabriek voor staat. Samen kijken naar mogelijkheden is onze missie.